kringloopwinkel De Struintuin

Ons verhaal

In het najaar van 2020, jawel...toen we midden in de Coronapandemie zaten, werden de eerste plannen voor een kringloopwinkel gesmeed. De locatie in het voormalig restaurant en keuken van het verzorgingstehuis leek een mooie plek. Twee jaar eerder had er ook al een kringloop ingezeten, het vertrek hiervan was een groot gemis voor De Benring.  

Nu waren de plannen anders: het één en ander moest worden verbouwd en opgesplitst, omdat er ook plannen lagen voor, de reeds op een andere locatie in Voorst gevestigde, Pizzeria Sahara.
Je begrijpt dat dit niet "over één nacht ijs gaat" en er veel geregeld moest worden.  Jack Plante heeft ons daar vrijblijvend enorm mee geholpen. De verbouwing moest de stichting grotendeels zelf betalen, maar we hebben dit op onze eigen wijze gedaan: zoveel mogelijk gerecycled materiaal.  Gelukkig denken veel mensen mee, Bert Peters helpt ons een nieuwe wand te realiseren en heeft Dijkhof Bouw ons gesponseerd door de helft van de kosten van de nieuwe ingang te bekostigen. 
 

Wij, André en Astrid (beide 58) hebben samen in februari 2021 de stichting Kringloopwinkel De Struintuin opgericht.
Als fervente kringloopwinkel- en rommelmarktstruiners, in binnen- en buitenland, verbinden wij onze hobby aan het nuttige. 

Astrid werkt als ambulant begeleidster bij 's Heerenloo in de regio Voorst. André werkt als Inspecteur elektrische installaties bij Van Lente systeemintegratie, in de regio Deventer. 

Op 30 juli 2021 is de winkel geopend! 


Astrid zal alle openingsdagen aanwezig zijn, André ook op de vrijdag en zaterdag. We werken met vrijwilligers van De Benring en inwoners uit Voorst en hopelijk in de toekomst met mensen met afstand op de arbeidsmarkt (op PGB basis).


Foto: 15 mei 2021: voor het eerst een afhaalmenu van Sahara in onze toekomstige kringloopwinkel opeten (er zullen nog vele volgen :-)

samen staan we sterkWe willen laten zien dat je in een kleine gemeenschap, met elkaar, kleine zaken kunt opzetten, en daardoor een verschil kunt maken. Samen staan we sterk!

Tot snel, Astrid en André


Foto: Berlijnse Muur 2018