Ons verhaal

In het najaar van 2020, jawel...toen we midden in de Coronapandemie zaten, werden de eerste plannen voor een kringloopwinkel gesmeed. De locatie in het voormalig restaurant en keuken van het verzorgingstehuis leek een mooie plek. Twee jaar eerder had er ook al een kringloop ingezeten, het vertrek hiervan was een groot gemis voor De Benring.  

Nu waren de plannen anders: het één en ander moest worden verbouwd en opgesplitst, omdat er ook plannen lagen voor, de reeds op een andere locatie in Voorst gevestigde, Pizzeria Sahara.
Je begrijpt dat dit niet "over één nacht ijs gaat" en er veel geregeld moest worden.  Jack Plante (dorpscontactpersoon) heeft ons daar vrijblijvend enorm mee geholpen. De verbouwing moest de stichting grotendeels zelf betalen, maar we hebben dit op onze eigen wijze gedaan: zoveel mogelijk gerecycled materiaal.  Gelukkig dachten veel mensen mee, Bert Peters hielp ons een nieuwe wand te realiseren en heeft Dijkhof Bouw ons gesponseerd door de helft van de kosten van de nieuwe ingang te bekostigen. 
 

Wij, André en Astrid (beide 60) hebben samen in februari 2021 de stichting Kringloopwinkel De Struintuin opgericht, de deuren van de winkel gingen 31 juli 2021 voor het eerst open.
Als fervente kringloopwinkel- en rommelmarktstruiners, in binnen- en buitenland, verbinden wij onze hobby aan het nuttige. 

Astrid heeft per 1 juli 2022 haar baan als ambulant begeleidster bij 's Heerenloo opgegeven om zich volledig te kunnen richten op de positionering van de winkel. André werkt als Inspecteur elektrische installaties bij Van Lente systeemintegratie, in de regio Deventer. 


Astrid zal alle openingsdagen aanwezig zijn, en als het zo uitkomt, André ook op de zaterdag. We werken met vrijwilligers van De Benring en inwoners uit Voorst en hopelijk in de toekomst met mensen met afstand op de arbeidsmarkt (op PGB basis).


Foto: 15 mei 2021: voor het eerst een afhaalmenu van Sahara in onze toekomstige kringloopwinkel.
Inmiddels is per maart 2022 grillroom Sahara naast ons gevestigd en maken we dankbaar gebruik van hun diensten ;-)

samen staan we sterkWe willen laten zien dat je in een kleine gemeenschap, met elkaar, kleine zaken kunt opzetten, en daardoor een verschil kunt maken. Samen staan we sterk!

Tot snel, Astrid en André


Foto: Berlijnse Muur 2018