Misschien wil je dit alvast weten?

  • Hoe komen jullie aan je spullen? Tijdens de openingstijden kun je spullen bij de toonbank afgeven, het liefst in handzame tassen of dozen, zodat we het makkelijk kunnen bekijken. Bij voorkeur op zaterdag, omdat André en Astrid er dan in de regel allebei zijn. Mocht je kleine meubels hebben, overleg dit dan even van te voren met ons of stuur een foto via WhatsApp, dit voorkomt dat je voor niets rijdt. We willen eerst een beetje gesetteld zijn. voordat wij ons wagen aan het ophalen van spullen. Uitgesloten is het echter niet.
  • Hebben we tijd om te gaan discussiëren over de prijs?  Misschien wel, maar dat doen we niet. We komen zelf veel in kringloopwinkels en op rommelmarkten. We bekijken wat de nieuwprijzen zijn of zoeken op internet en we overleggen met elkaar of vragen anderen om hun "expertise"
  • Waarom verkopen jullie geen artikel zonder prijs? We vinden het fijn als je het opmerkt en het artikel aan ons afgeeft. De prijs kan er afgevallen of op andere manier verwijderd zijn. We zullen op een later, rustiger moment, het artikel door de juiste persoon opnieuw laten prijzen. Niet iedereen weet namelijk de prijs uit zijn hoofd.
  • Waarom geven jullie geen garantie? We gaan ervan uit dat iedereen welwillend is en hun spullen in goede staat heeft afgegeven. Wij kijken ze toch even na, en verkopen alleen artikelen als ze het doen. Controleer zoveel mogelijk zelf je te kopen artikel op eventuele gebreken. Na de koop is de garantie vervallen.
  • Waarom moeten kinderen onder de 12 onder toezicht van een volwassene zijn? We vinden onze winkel zelf ook heel leuk en kunnen ons voorstellen dat kinderen overal aan willen zitten. We zouden het vervelend vinden als er ongelukken gebeuren.
  • Mogen honden mee naar binnen? We hebben zelf een hond bij ons, dus het wordt lastig om dit te verbieden. We raden toch aan om zonder je hond te komen, maar als het niet anders kan, dan graag de hond onder controle en aangelijnd houden. Mochten wij vinden dat de hond voor overlast zorgt, dan verzoeken we je om op een later moment, zonder hond, terug te komen.
  • Maken jullie winst? Nu nog niet, daarvoor hebben we teveel verbouwkosten gemaakt. In de toekomst hopen we uiteraard dat dit wel gebeurd. De winst wordt weer in de winkel gestoken, zo zouden we graag een bedrijfsbus willen kopen i.p.v. onze eigen aanhanger te gebruiken. 
  • Kan ik komen werken in de winkel? Astrid is als enige in loondienst. Voor de rest werken wij alleen met vrijwilligers (en hopelijk in de toekomst met mensen met afstand op de arbeidsmarkt op PGB basis)